Gemeenteteams Enschede sterkste in Hofdictee

De twee teams van de gemeente Enschede toonden zich op dinsdagavond 8 maart de sterksten in het Hofdictee, dat in Markelo werd gehouden.

Het winnende team. Foto: Henk Hondelink

Markelo 2016

Concentratie in het gemeentehuis van Hof van Twente

door de redactie van Markels Nieuws

De twee teams van de gemeente Enschede toonden zich op dinsdag 8 maart de sterksten in het Hofdictee, dat in Goor werd gehouden in het kader van het vijftienjarig jubileum van de gemeente Hof van Twente. Enschede 2 won met 90 fouten, terwijl het eerste team van Enschede tweede werd met 107 fouten. Hof van Twente, vertegenwoordigd met drie teams, eiste het brons op. Het tweede Hofteam werd met 110 fouten derde. Individueel winnaar werd de Enschedese Suzanne Remmers met slechts vijftien fouten. Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel hield de plaatselijke eer hoog en bleek na controle van het dictee de beste Markelose deelnemer.

Markelo 2016

Het winnende team van Enschede met burgemeester Ellen Nauta. Foto: Henk Hondelink

Tien teams van Twentse gemeenten en semi-overheidsorganisaties, elk bestaande uit vier personen, waren vertegenwoordigd in het gemeentehuis te Goor. Zij kregen een dictee voorgeschoteld dat was geschreven door Sini Dietvorst en Henk Hondelink van Het Beaufort. Hoewel het verhaal, met de jubilerende gemeente als onderwerp, niet echt moeilijke woorden bevatte zaten er genoeg voetangels en klemmen in de tekst om de schrijvers regelmatig op het verkeerde been te zetten. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld – de eerste burgemeester van Hof van Twente – las het dictee voor. De huidige burgemeester Ellen Nauta deelde de prijzen uit aan het winnende team en de individuele winnaar. Voor mevrouw Bijleveld, de schrijvers van het dictee en de winnaars waren er bloemen en een attentie.

De volledige uitslag:

1. Enschede 2 – 90 fouten;
2. Enschede 1 – 107 fouten;
3. Hof van Twente 2 – 110 fouten;
4. Hof van Twente 3 – 111 fouten;
5. Almelo 2 – 114 fouten;
6. Almelo 1 – 116 fouten;
7. Hof van Twente 1 – 127 fouten;
8. Rijssen-Holten – 130 fouten;
9. Haaksbergen – 133 fouten;
10. Naoberkracht – 140 fouten.

@ Redactie Markels Nieuws.

Reacties zijn gesloten.