Gratis naar Soest voor het goede doel

Het Soester Dictee op 16 november is een gebeurtenis van formaat. Een anonieme sponsor, begaan met het lot van ALS-patiënten, betaalt het entreegeld van iedereen die meekomt naar dit grootse evenement. Ronselen dus!

Auteur Bert Jansen. Foto © Ton Pors

Soest 2013

Het Soester Dictee wordt uitgereikt in de raadzaal.

Op woensdagavond 16 november vindt in het gemeentehuis van Soest het jaarlijkse dictee plaats. Niet zomaar een evenement, maar een gebeurtenis van formaat. Het Utrechtse dorp biedt die avond onderdak aan tientallen dicteeliefhebbers, die zullen proberen de tekst van taalkundige Bert Jansen zo adequaat mogelijk op te schrijven.

Een sponsor die anoniem wenst te blijven heeft er nu voor gezorgd dat degenen die zich nog niet ingeschreven hebben, gratis kunnen deelnemen. De gulle gever betaalt het entreegeld in dat geval. Komt u naar Soest en wilt u een neef, nicht, buurvrouw, vriend of collega meenemen? Meld het even bij de organisatie en kom genieten van een ongetwijfeld leuke, pittige dicteetekst. Het gaat dit jaar om een invuldictee, waarbij ervaren schrijvers – meer dan drie dictees per jaar – andere woorden moeten noteren dan de minder ervaren deelnemers. Iedereen heeft dus een kans op de hoofdprijs.

Het inleggeld gaat naar de stichting ZoALS Jan, een initiatief ter ondersteuning van de strijd tegen de spierziekte ALS.

Soest is centraal gelegen, gemakkelijk bereikbaar via de A1 en A27. Het gemeentehuis biedt ruim voldoende parkeergelegenheid. En op woensdagavond is er geen interessante voetbalwedstrijd gepland!

Reacties zijn gesloten.