Henk Boswijk zet Hoevelaken op de kaart

Op de laatste dag van augustus 2013 versterkte Henk Boswijk zijn reputatie als BH’er – Bekende Hoevelaker – door het eerste Groot Hoevelakens Dictee te winnen.

Henk Boswijk

Henk Boswijk viert zijn overwinning

Nog geen jaar geleden verwierf Henk Boswijk nationale bekendheid als de eerste reiziger op het toen splinternieuwe station Hoevelaken. Het tv-programma Man bijt hond maakte in december 2012 een reportage over zijn opmerkelijke ervaring als treinreiziger, toen die eerste trein zomaar het nieuwe station voorbijsuisde. Op de laatste dag van augustus 2013 versterkte hij zijn reputatie als BH’er – Bekende Hoevelaker – door het eerste Groot Hoevelakens Dictee te winnen. Hij maakte acht fouten in het dictee, dat kundig werd voorgelezen door oud-nieuwslezer Harmen Siezen.

De Volksuniversiteit Hoevelaken viert dit jaar het 35-jarig jubileum. Om dat te vieren, nodigde men inwoners van de gemeente uit voor een dictee dat tjokvol zat met plaatselijke namen en zelfs enig dialect. Op zaterdag 31 augustus bogen de deelnemers zich over de tekst. Van hen presteerde een het om 54 fouten te scoren, maar Henk Boswijk schreef zichzelf rechtstreeks naar het erepodium.

Van het evenement maakte de lokale omroep een korte impressie, die u hier kunt bekijken.

 

Reacties zijn gesloten.