Leentfaar revancheert zich: nul fout

Rein Leentfaar nam dinsdag 8 oktober wraak in Meppel. Hij maakte geen enkele fout in het dictee, waarin hij vorig jaar tweede werd.

Ton Henzen

Journalist Ton Henzen las het Meppeler Dictee voor

Rein Leentfaar nam dinsdag 8 oktober wraak in Meppel. Vorig jaar werd hij in Drenthe tweede, achter redacteur Rob Striethouldt. Omdat de winnaar van 2012 dit jaar het dictee zelf schreef, was de weg naar een zoete revanche vrij voor de zwervende Zeeuw. En hij maakte zich er niet met een jantje-van-leiden van af. Zonder een enkele fout te maken schreef hij de tekst op. Daarmee hield hij René Dijkgraaf (zes fout) op ruime afstand.

De foyer van Schouwburg Ogterop in Meppel vormde het decor van het tweede Groot Dictee, georganiseerd door Inner Wheel Staphorst-Reestland. Bijna vijftig deelnemers namen deel aan de taalstrijd en steunden hiermee het goede doel. De opbrengst van het dictee gaat naar kinderen wier ouders hulp ontvangen van de Voedselbank.

Volgens Jantina Bos, voorzitter van Inner Wheel Staphorst-Reestland, was het dictee ook dit jaar weer een groot succes: ´We hadden toch weer meer deelnemers dan verwacht. We moesten afwachten of mensen mee wilden doen aan het dictee, en wilden sponsoren. Dat is toch weer gebeurd.’ Auteur Rob Strielthouldt ontving na afloop complimenten over zijn tekst met een flink aantal spellingsvalkuilen.

De gemiddelde foutenscore bij de vrouwen in Meppel: 31.

Speciaal voor de etikettenplakkers onder ons vermeldde de organisatie de verdeling tussen mannen en vrouwen bij dit dictee. Hoewel de vrouwen veruit in de meerderheid waren, scoorden zij een gemiddelde van 31 fouten per persoon. De mannen hielden het op een gemiddelde van 19 fouten.

De lokale omroep maakte een impressie van het dictee, dat u hier kunt bekijken.

 

1 reacties