Marcella van Mele wint reis naar Eyjafjallajökull

Het derde Klein Dictee van de Taaltelefoon is gewonnen door Marcella van Mele. Van de 2646 deelnemers waren er maar liefst 467 die het dictee geheel foutloos schreven.

Klein Dictee Taaltelefoon

Marcella van Mele won het Klein Dictee van de Taaltelefoon

Om de winnaar te bepalen, was een schiftingsronde nodig. Marcella van Mele schatte het totaal aantal deelnemers het best: 2671.

Het dictee werd uitstekend gemaakt. Per deelnemer werden er gemiddeld vier fouten gemaakt. Twintig foutloze schrijvers hebben een boekenbon van 50 euro gewonnen. Voor de volledigheid noemen wij ze hier: Joost Verheyen, Nina De Baere, Piet Raemaekers, Els Moerkerken, Charlotte Herelixka, Nico Baelde, Liesbet Maroye, Hug-Marie Deck, Greet Samyn, Maartje Greevenbosch-Moerman, Hilde De Strooper, Lien Samyn, Truus Hermans, Edward Vanhove, Jean Dannau, Francis van Stokkom, Judith Dirkx, Jeannine Coussement, Frans Nijs en Wim Dijcksz.

Meest gemaakte fouten waren: IJsland, bigbandnummer (ook correct was big-bandnummer of bigband-nummer), gedeletet, erop en seksscènes (ook correct was seks-scènes). Hoewel het dictee van dit jaar afgesloten is, kunt u de tekst nog beluisteren en meeschrijven op de site van de taaltelefoon. Daar vindt u tevens de dictees uit 2010 en 2011. De uitgeschreven versies treft u uiteraard aan in onze dicteeverzameling (onder ‘plaatselijke dictees Vlaanderen’).

Reacties zijn gesloten.