Derde Klein Dictee van de Taaltelefoon

De Vlaamse Taaltelefoon houdt voor de derde keer zijn Klein Dictee, van 22 oktober tot 8 november 2012 via internet.

Klein Dictee Taaltelefoon

Voor de derde keer: het Klein Dictee van de Taaltelefoon

De Taaltelefoon houdt voor de derde keer zijn Klein Dictee. Het concept is ondertussen bekend: geen dictee dat alleen voor dicteefreaks is weggelegd, maar een tekst met woorden en spellingkwesties uit de dagelijkse praktijk. Wie de spellingregels kent, moet gewoon goed opletten en ze correct toepassen. Wie de regels niet zo goed kent, kan deelnemen en leren uit de fouten die hij of zij maakt, want na het afsluiten van de wedstrijd krijgt elke deelnemer een correctiesleutel. Een aantal klassieke spellingkwesties komen elk jaar opnieuw aan bod. Wie de vorige twee dictees als oefening maakt en de correctiesleutels daarvan aandachtig bekijkt, is dus al behoorlijk goed voorbereid.

De organisatoren zijn niet overdreven streng. Een extra streepje bijvoorbeeld om een woord wat leesbaarder te maken, wordt niet afgekeurd als dat streepje volgens de spellingregels toegestaan is.

De dicteetekst wordt voorgelezen door Roos Van Acker. Wie bij de beste spellers is, maakt kans op een reis voor twee personen naar de Eyjafjallajökull  – de moeilijkst te spellen IJslandse vulkaan – of een boekenbon van 50 euro. Redenen genoeg om naar de site te surfen en het Klein Dictee te maken. De wedstrijd loopt van maandag 22 oktober 2012, 12 uur, tot donderdag 8 november 2012, 12 uur.

Meer informatie:

Taaltelefoon, 078 15 20 25, elke werkdag van 9 tot 12 uur, elke schoolwoensdag ook van 14 tot 16 uur. Of stuur een mail aan Dirk Caluwé, teamhoofd Taaladvies, 02 553 48 76, dirk.caluwe@dar.vlaanderen.be

Reacties zijn gesloten.