Katholiek dictee op Radio 5

  Voor het eerst in het Nederlands taalgebied zullen tal van bekende en minder bekende taalliefhebbers op hun katholieke woordenschat worden getest in het ‘Groot Katholiek Dictee’. Deze wereldprimeur is […]

 

Radio 5

De radiozender radio 5 zendt het dictee uit.

Voor het eerst in het Nederlands taalgebied zullen tal van bekende en minder bekende taalliefhebbers op hun katholieke woordenschat worden getest in het ‘Groot Katholiek Dictee’. Deze wereldprimeur is op zondagochtend 9 december 2012 te horen vanuit het Ariënskonvikt te Utrecht op de publieke zender Radio 5 (vanaf 11.00 uur).

De schrijver van Het Groot Katholiek Dictee wordt later bekend. Het dictee zal voorgelezen worden door Hans van Willigenburg, presentator van RKK Radio 5. Later die middag wordt de uitslag bekend en is het dictee na te kijken via de website van RKK.

Het Groot Katholiek Dictee kan gezien worden als de laatste vingeroefening voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal op 12 december. Bedenker van het Groot Katholiek Dictee is RKK-eindredacteur Bart Geeraedts, bekend van eerdere projecten als ‘De mooiste kerktoren van Nederland’ en ‘Pater Titus Twitter’.

Reacties zijn gesloten.