Margriet Roukema boekt online zege in dictee van Kampen

In Kampen liet organisator Aart Kleijer de jaarlijkse dicteeavond niet zomaar verstoren door het coronavirus. De achtste editie verliep digitaal, met dank aan de regionale omroep.

Kampen 2021

Burgemeester Bort Koelewijn en winnares Margriet Roukema

Met 17 fouten bleef communicatiedeskundige Margriet Roukema donderdag 15 april ruim zeventig deelnemers voor in het Dictee van Kampen. Het was een bijzondere uitvoering van dit evenement in de Hanzestad. De coronapandemie verstoorde in 2020 ruw de geplande achtste editie en ook dit jaar dreigde de avond te sneuvelen als gevolg van de beperkende maatregelen. Maar organisator Aart Kleijer bleek niet voor één gat te vangen. Samen met de regionale omroep RTV IJsselmond zette hij een onlinedictee op touw, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Orange Babies, een hulporganisatie voor zwangere vrouwen in Afrika.

Notaris Hans Goedegebure schreef acht pittige alinea’s waarin hij bekende en minder bekende spellingproblemen verwerkte – denk aan flûtejes, geüpdatet en ten slotte. Hoewel spieken verleidelijk kan zijn tijdens een online wedstrijd, toonde de uitslag aan dat iedereen zich netjes had gedragen – ondanks de ruimte die voorlezer Bort Koelewijn daarvoor gaf dankzij tal van herhalingen. Het winnende team Isalania, een ploeg van vijf Soroptimistes, scoorde een gemiddeld foutenaantal van 22. Dat gemiddelde was mede te danken aan de mooie score van individueel winnares Roukema.

Met de digitale versie van het populaire dictee haalde de organisatie 2460 euro op voor het goede doel. Het dictee en de prijsuitreiking zijn nog terug te zien op de website van RTV IJsselmond.

Reacties zijn gesloten.