Mooie scores in Nieuwe Niedorp

De vijfde editie van het Niedorper Dictee is op indrukwekkende wijze gewonnen door onderwijzer Chris Groot. Hij wist zijn foutenaantal te beperken tot vier.

Chris Groot neemt zijn prijs in ontvangst. Foto: PeWi’s Nieuwspagina

Nieuwe Niedorp 2013

Winnaar Chris Groot (r)

De vijfde editie van het Niedorper Dictee is op indrukwekkende wijze gewonnen door onderwijzer Chris Groot. Hij wist zijn foutenaantal te beperken tot vier. Op de tweede plaats eindigde Jeanette Huisman uit Winkel, die zich met acht fouten eveneens een uitstekende speller mag noemen. Met net een foutje meer haalde Birgit Fortgens, na een shoot-out, nog net het podium.

Maar liefst zestig mensen kwamen op woensdagavond 6 november naar De Prins Maurits om hun krachten te meten. De auteur, de veelzijdige decaan-coach-reiziger Dick Stammes, had gezorgd voor een pittige tekst. En daarin had hij zich – een aardige vondst – niet beperkt tot louter spellingskwesties. De deelnemers moesten op vijf plaatsen ook het correcte relativum kiezen. Nu constructies als het meisje die steeds vaker opduiken, is dat een waardevolle toevoeging aan de dicteetekst.

Nieuwe Niedorp 2013

Deelnemers aan het vijfde Niedorper Dictee

Afgezien daarvan was het dictee ook voor geoefende spellers geen eenvoudige opgave. Met woorden als Tweede Kamergebouw, apelazarus, een persoon van sociaaldemocratischen huize, ideeëloos en het wijdverbreide gejeremieer had Stammes de lat hoog gelegd.

Al met al een geslaagde editie van dit inmiddels traditionele dictee.

Foto’s: PeWi’s Nieuwspagina

3 reacties

  1. Nu nog openstellen voor buitenpoorters. In aparte categorie, zodat de hoofdprijs naar de Best Spellende Niedorper gaat.