Terug in Oegstgeest

Het zesde Oegstgeester Dictee komt eraan. Op dinsdag 15 oktober kunnen de echte liefhebbers aan de bak voor twee dictees op één avond.

door de redactie

Het ‘tijgerklasje’ in Oegstgeest (2018)

Het zesde Oegstgeester Dictee (15 oktober) kent de traditie van een extra specialistendictee, nu al meerdere jaren geschreven door Ton den Boon, hoofdredacteur van de laatste Van Dale. Een van de dicteespecialisten van 2017 zei tijdens het dictee dat hij Ton den Boon een sadist vond. 


De foto geeft een impressie van het klasje dicteetijgers van vorig jaar met Ton den Boon die zijn eigen tekst presenteert. Rechts in de hoek de voorzitter van de dicteecommissie van de Rotaryclub, die het dictee organiseert. 
Dit jaar is de tekst voor de dicteespecialisten ook weer door Ton den Boon geschreven. Maar hij kan dinsdag 15 oktober niet aanwezig zijn; voorzitter van de dicteecommissie Harry Theuns zal zijn tekst presenteren. Het is weer een typisch tondenboonverhaal; ongebruikelijk en pittig. Voor de dicteespecialisten geldt dat de score van het liefhebbersdictee en die van het specialistendictee worden opgeteld voor de eindscore. Het liefhebbersdictee is geschreven door Ko Colijn, emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en nu nog een dag in de week hoofdredacteur van het Instituut Clingendael.    

Marèse Peters

De tekst wordt gepresenteerd door drs. J. Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De jury wordt geleid door Marèse Peters, voorzitter van Tekstnet, de Nederlandse beroepsvereniging van tekstprofessionals. Er zijn twee prijzen beschikbaar voor de beste dicteespecialisten.

De avond begint om 19.00 uur met inschrijving. Het dictee start om 19.30 uur. Locatie: Teylingen College aan de Wijttenbachweg te Oegstgeest, vlak bij het Dorpshuis en de markt. Tijdens inschrijving en pauze speelt er een trio met balkanmuziek. Tijdens de pauze zijn er hapjes en drankjes. Inschrijven via www.hetoegstgeesterdictee.nl.

Reacties zijn gesloten.