Vlaardingse basisscholieren schrijven mee met dictee

Meer dan honderd Vlaardingers hebben donderdagavond ruim 11 duizend euro ingezameld door mee te doen aan het tweede Groot Vlaardings Dictee.

Het winnende team in Vlaardingen verneemt de uitslag

Vlaardings Dictee 2013

Enkele van de leerlingen van basisschool De Ark die meeschreven met het Groot Vlaardings Dictee

Door Martijn Verbeek

Meer dan honderd Vlaardingers hebben donderdagavond 21 november ruim 11 duizend euro ingezameld door mee te doen aan het tweede Groot Vlaardings Dictee. De opbrengst is gedoneerd aan De Kledingbank, Stadslandbouw Van Ruytenburg en de Spring Foundation. Elk van deze goede doelen heeft een cheque ontvangen van 3.750 euro. Opvallend was dat dit jaar een groep leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Ark meedeed aan het dictee, dat werd gehouden in het hoofdkantoor van Unilever Research & Development in Vlaardingen. Volgens de leerlingen was het dictee moeilijk, maar was het ook erg leuk om mee te doen.

Het dictee was geschreven door Nynke van de Weerdt-Bouma, die ook dit keer weer haar best had gedaan om een zo moeilijk mogelijke tekst te maken. De 250 woorden werden op zijn kenmerkende wijze voorgelezen door dichter en auteur Levi Weemoedt. Het gemiddeld aantal fouten lag lager dan vorig jaar, maar de beste dicteeschrijver moest toch nog acht missers incasseren.

Vlaardings Dictee 2013

Auteur Levi Weemoedt las het dictee voor

Om mee te kunnen doen moesten de teams zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Elk team, waaronder ook het team van Kindcentrum de Ark, heeft zich laten sponsoren voor een bedrag van duizend euro. De winnende teams werden door Sportcentrum Vlaardingen, Maes Notaris, Jac. Verkuyl Bloemsierkunst en Delta Hotel met bloemen, boekenbonnen, een sportabonnement en een dinerbon, in het zonnetje gezet.

 

Reacties zijn gesloten.