Aantal oefendictees overschrijdt de vijfhonderd

Met de vijfhonderd oefenteksten van Rein Leentfaar groeit de dicteeverzameling op Dictees.nl naar de duizend stuks.

Het Groene Boekje

Het Groene Boekje

De voorraad oefendictees op Dictees.nl blijft toenemen. Sterauteur Rein Leentfaar leverde onlangs zijn vijfhonderdste exercitie af.

Gevoegd bij de riante verzameling plaatselijke dictees uit Nederland en Vlaanderen nadert het aantal dictees op Dictees.nl nu de duizend. Daarmee kunnen we bogen op de grootste collectie in het Nederlands taalgebied. Het bestand is tot stand gekomen door de inzet van tientallen liefhebbers en vooral dankzij het pionierswerk van Alex Zwalve, de initiator van www.deventerdictee.nl. Samen met Nicol Zwalve en Bastiaan Mokkink heeft hij de webstek van het Groot Deventer Dictee gepromoveerd tot de verzamelplaats van spellingsfanaten en liefhebbers.

Dat Dictees.nl nu de collectie gaat beheren, is misschien even wennen. Maar nu Alex Zwalve door tijdgebrek is genoodzaakt zijn werkzaamheden over te dragen, is het fijn om te weten dat de vele plezierspellers in Nederland en Vlaanderen niet in de kou komen te staan.

Onder het kopje ‘alle dictees’ vindt u de teksten in pdf-formaat. Niet alle dictees zijn al toegevoegd, maar volg deze site voor regelmatige toevoegingen.

Reacties zijn gesloten.