Abcouder Dictee maakt geslaagd debuut

In het gloednieuwe hotel De Witte Dame vond op maandag 30 mei de eerste editie plaats van het Groot Abcouder Dictee. Het was in alle opzichten een geslaagd debuut.

Abcoude 2016

Hotel De Witte Dame, een voormalig stationsgebouw in Abcoude

In het gloednieuwe hotel De Witte Dame – voorheen het station van Abcoude – vond op maandag 30 mei de eerste editie plaats van het Groot Abcouder Dictee. Het was in alle opzichten een geslaagd debuut. Alle tachtig plaatsen waren bezet, de sfeer was top en de opbrengst – 1600 euro – was hoger dan verwacht.

Omdat de Rett Syndroom Vereniging was aangewezen als het goede doel, mocht acteur Bartho Braat het dictee voorlezen. De barkeeper uit Goede Tijden, Slechte Tijden is ambassadeur van deze organisatie. Braat kweet zich prima van zijn taak. De tekst van Bob Zevering kenmerkte zich door bekende woordjes, die makkelijker zijn uit te spreken dan op te schrijven: ge-sms’t, gsm’etje, geoutilleerd. Toch nog een hele opgave voor het uiterst geconcentreerde publiek. Met een gemiddelde van twintig fouten bleek de moeilijkheidsgraad van dit dictee behoorlijk hoog.

Abcoude 2016

Acteur Bartho Braat las het dictee voor.

Na de pauze mocht burgemeester Maarten Divendal de hoofdprijs uitreiken aan Elias Woudenberg. Hij mag de wisselbeker een jaar lang in huis houden. Organisator Albert van der Kroft van de Lionsclub Abcoude liet weten dat een tweede editie beslist volgt. Hij toonde zich uiterst tevreden over het initiatief: ‘Alles klopte deze avond.’ De redactie van Dictees.nl plaatst daar een kanttekening bij. Waarom is er niet meer ruchtbaarheid gegeven aan dit evenement? Iets meer publiciteit doet wonderen voor het goede doel!

2 reacties