Anneke Verbeeck wint wedstrijd dicteetekst

Anneke Verbeeck uit het Vlaamse Wondelgem schreef de winnende tekst voor de voorronde van het Vlaamse nationaal dictee op 8 oktober.

Anneke Verbeeck met haar bul als chiropractor

Maar liefst 153 taalliefhebbers namen de moeite een tekst te schrijven voor het Vlaamse nationaal dictee onder de titel De Schrijfwijzen, mede georganiseerd door Creatief Schrijven. Juryleden Ludo Permentier en Chaima Saysay selecteerden een top drie. Zij kozen voor de teksten van Anneke Verbeeck, Marthe Van Loy en Mart Moris. De eerste alinea van deze drie teksten werden voorgelegd aan de bibliotheken die het dictee organiseren. Bij de bibliotheeksector viel de tekst van Anneke Verbeeck uit Wondelgem het meest in de smaak. Haar verhaal wordt op 8 oktober voorgelezen in meer dan 75 bibs.

Benieuwd? Speel dan zeker mee met De Schrijfwijzen, het Groot Dictee heruitgevonden op vrijdagavond 8 oktober. Inschrijven doe je online of bij een deelnemende bibliotheek.

Andere laureaten

De tekst van Marthe Van Loy uit Westerlo wordt gebruikt voor de grote finale van De Schrijfwijzen op 23 oktober. Dan nemen alle winnaars van de verschillende bibliotheken het tegen elkaar op. De jury selecteerde daarnaast nog één tekst voor het online dictee van De Standaard en NRC. Die is van de hand van Rob Driessen uit de prachtige Nederlandse vestingstad Naarden.

Reacties zijn gesloten.