Bemmel weert kampioenen

Op het Lingewaards Dictee zijn teams welkom, mits de deelnemers niet heel goed kunnen spellen. Anders is de lol ervan af, vindt de organisatie.

Bemmel

Bemmel: gesloten voor de dicteeliefhebbers

De organisatoren van het zevende Lingewaards Dictee in Bemmel hebben het evenement gesloten voor de echt goede spellers. Op vrijdag 24 mei treden de lokale liefhebbers tegen elkaar in het strijdperk. Dat zal ongetwijfeld de opbrengst enigszins verhogen, want de particuliere teams betalen bovenop hun startgeld van 35 euro ook 30 cent per fout. U kunt zich nog aanmelden voor het dictee, maar alleen als u belooft flink wat fouten te maken. Voor bedrijventeams geldt dit niet: die betalen 250 euro voor het goede doel, maar mogen zoveel fouten maken als ze willen.

Het besluit om de teams met ervaren dicteeschrijvers te weren is weloverwogen en gesteund door de sponsors, maar volgens sommigen arbitrair. Desgevraagd kon ook woordvoerder Roel Houkes niet aangeven wat de jury zou beslissen als een team van drie Bemmelse dicteetijgers de wedstrijd overtuigend zou winnen. Kennelijk gaat men ervan uit dat de Lingewaard niet beschikt over orthografisch begaafde enthousiastelingen. Evenmin is overwogen een aparte categorie in te stellen voor de sportieve deelnemers. Jammer!

Reacties zijn gesloten.