15 reacties

 1. Hoe kom ik in ‘Allotria’? Iedere krijg ik te zien dat de gebruikersnaam fout is. Ik heb al drie keer een andere geprobeerd.

 2. Om te kunnen bijdragen, moet je je hebben geregistreerd. Je kiest zelf een inlognaam en een wachtwoord. Daarmee kun je je aanmelden op de site en in het forum.

  Lijkt omslachtig, is het niet. Die veiligheid moest wel worden ingebouwd omdat het anders binnen de kortste keren volloopt met idioten en wederverkopers.

 3. Merkwaardig. Ik zou niet weten wat er mis gaat. Bij een testje dat ik zojuist uitvoerde, verloopt alles zoals het hoort. Ik kan alleen zien dat je hier netjes als gebruiker geregistreerd staat. Al geprobeerd in te loggen?

 4. Ja, heb ik gedaan, maar dan krijg ik deze melding: uw account is nog niet geactiveerd. Ik heb de indruk dat die mail niet goed binnenkwam. Kun je alles weghalen, dus inlognamen – want ik heb het op verschillende manieren geprobeerd – en dan doe ik het helemaal opnieuw. Vraag: is de gebruikersnaam later zichtbaar in de reacties of komt er dan gewoon weer mijn naam te staan?

 5. Dat mag je zelf kiezen. Vul bij ‘schermnaam’ de naam in die je wilt zien op de site. Ik begrijp nog steeds niet wat er mis gaat, maar ik ben dan ook niet erg handig met deze materie.

  Je huidige inlognaam heb ik weggehaald.

 6. Weer heb ik het geprobeerd, maar ik krijg de link weer niet geactiveerd. Wat doe ik toch verkeerd?
  Is er misschien iets met de ‘schermnaam’ want dat zie ik helemaal niet staan. Bedoel je soms dat raampje waar onder staat: ‘laat zien dat je een mens bent’, want daar heb ik niets ingevuld. Als dat de oorzaak is, wil je alles dan a.u.b. nogeens weghalen? Een spreekwoord is toch: driemaal is scheepsrecht. Dan moet het lukken.

 7. Riet, je moet de code overnemen in het invulvakje. Anders neemt het systeem aan dat je een robot bent en gebeurt er niks.

  Hoe dan ook, voorzover ik kan zien ben je nu gewoon aangemeld en kun je je aanmelden met de door jou gekozen naam en wachtwoord. Probeer maar eens.

 8. Nee hoor, lukt niet. Berichtje: uw account is nog niet geactiveerd.
  Wil je dan nog één keer alles weghalen. En als het dan niet lukt, stop ik ermee, want dan heeft het met mijn e-mailadres te maken. Dat is ook vaker gebeurd.

 9. Ik heb een vraag over Plat-New Yorks.
  Wat is de reden dat er een streepje voor New komt?
  Anders gezegd: Platduits schrijf je aan elkaar volgens het GB, terwijl Duist op zich met een hoofdletter is.
  Dus zou ik dat ook bij een stad verwachten. Nu moet is toegeven dat Platnew Yorks er niet bijster mooi uitziet.
  Maar hoe schrijf je plat en Amsterdam: Platamsterdams of Plat-Amsterdams?

 10. Gerard,

  zo te lezen heb je het Groene Boekje erop nageslagen. Daarin vind je de regel duidelijk beschreven onder 16.I:

  Na een element als Standaard-, Middel-, Oud-, Nieuw-, Hoog- en Plat- vervalt de hoofdletter in de taalnaam. We gebruiken geen koppelteken, behalve als het element dat volgt ook al een koppelteken of een spatie heeft.

  Tussen de voorbeelden zie je daar staan: Plat-New Yorks. Een beetje malle uitzondering, zoals wel vaker.

  Naar analogie van de regels in GB zou het dus inderdaad Platamsterdams moeten zijn.

  • Bedankt voor deze goede uitleg.
   Gezien de regel ‘we gebruiken … of een spatie heeft’ begrijp ik nu de schrijfwijze Plat-New Yorks.
   New York bevat een spatie. Dus als zodanig is het gelukkig geen uitzondering.
   Bedankt!!

 11. Platamsterdams alleen als het om de taal gaat.
  Maar plat-Amsterdamse streken (laag-bij-de-gronds).
  De hoofdletter dwingt een koppelteken af.