Hilarisch Scheepsdictee in Groningen

Het was een mesjogge dictee dat Bob van Dijk de deelnemers voorschotelde aan boord van zijn woonschip in Groningen. Uiteindelijk behaalde Rein Leentfaar er zijn zoveelste hoofdprijs.

Grootscheeps Scheepsdictee 2012

Sopraan Carmi van Santen zingt het Loreleylied aan boord van de Jozefina in Groningen

Op maandag 19 november bogen dertig doorzetters zich over het vierde Grootscheeps Scheepsdictee. En ook al is het de initiatiefnemer meer om de goede sfeer te doen dan om moeilijke spellingproblemen, toch kwam Vrouwine Thiadens, de winnares in de liefhebberscategorie, niet onder de 26 fouten. Bij de specialisten won Rein Leentfaar zijn zoveelste trofee. Hij scoorde slechts acht fouten. Tweede werd Trees Roose met 16 fout, Dorien Vrieling belandde met 19 fout op de derde plaats.

Uiteraard ging de tekst over schepen en water, maar dit keer was een muzikaal element toegevoegd. Om in de sfeer te komen had Bob van Dijk een heuse sopraan opgetrommeld, Carmi van Santen, die de avond opende met het beroemde Lorelylied op tekst van Heinrich Heine. Daarna vermaakte het gezelschap zich met de tekst, propvol hilarische instinkers als ‘nymfomane Loreleynimf’, een ‘verramponeerde doos sjampie’, ‘koosjere worstenbroodjes’ en ‘Zionistische mannen in bonis’. Tijdens het serieuze werk konden veel meeschrijvers, van wie enkelen wegens ruimtegebrek zich in ongewone bochten moesten wringen, hun lachen niet inhouden.

Grootscheeps Scheepsdictee 2012

Doorzetters, die Groningers bij het Grootscheeps Scheepsdictee!

Na de controle bleken de 32 fouten van Maya ten Cate goed voor een derde positie in de categorie liefhebbers. Joris Barske haalde met 30 fout de tweede plaats. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van dit buitenbeentje in dicteeland.

Reacties zijn gesloten.