John Witjes wint Schiedams Dictee

John Witjes is de winnaar van de zevende editie van het Groot Schiedams Dictee. Op de tweede en derde plaats eindigden Lienke Prins en Marion van Gurp.

Op woensdagavond 7 november verzamelden de deelnemers zich in het Schiedamse stadskantoor. Auteur Henk Slechte had het met zijn thema de spellers niet makkelijk gemaakt, want centraal stond het Schiedamse geslacht van stadsbouwmeesters Van Bol’es. Een merkwaardige achternaam, die direct al veel deelnemers deed struikelen. Desondanks bleef het gemiddeld aantal fouten onder de score van vorig jaar: 12,5.

De jury onder leiding van wethouder Peter Groeneweg, hield de deelnemers lang in spanning en was er zelfs sprake van een onbesliste uitslag. Na overleg over de juiste schrijfwijze van enkele woorden kon er toch een prijswinnaar worden aangewezen.

Aysel Kaya, projectleider van het gemeentelijke architectuurproject Verborgen Schatten, las het dictee voor. Prijzen werden beschikbaar gesteld door de Schiedamse Rotaryclubs. De tekst van het dictee vindt u op de site van de Schiedamse bibliotheek en – na controle – binnenkort in onze dicteecollectie.

Reacties zijn gesloten.