Leentfaar slaat toe in Cuijk

Het Cuijks Dictee is andermaal een prooi geworden voor dicteereus Rein Leentfaar uit Breskens. Hij maakte slechts vier fouten in de tekst.

Cuijks dictee 2012

Deelnemers wachten in spanning op het Cuijks dictee

Van de regionale kandidaten mogen Geurt Franzen en Rob Romeijn zich kampioen noemen met elk 18 fouten.

Gisterenavond verzamelden zich 57 mensen in de schouwburg van Cuijk voor een pittig dictee, georganiseerd door BiblioPlus. Neerlandici Karel Jansen, Louk Hombergen en Harrie Vullings hadden een fraaie, regionaal gekleurde tekst in elkaar gesleuteld rondom het thema ‘Cuijk, twaalf maanden per jaar open’. Voor de deelnemers, verdeeld in individuele schrijvers en teams, bleek het dictee een behoorlijk lastige klus. Ondanks hun alleraardigste naam kwam het team Het Tevreden Hamlapje niet verder dan de tweede plaats, met een totaal van 120 fouten. De eerste plaats in de groepencategorie ging naar de redactie van de Maaslander en De Gelderlander, met 99 fouten in totaal. Bij de individuele deelnemers uit de regio was de derde plaats voor Elodie Siroen met 22 fouten.

Zoals verwacht deden de dicteetijgers het beter. René Dijkgraaf moest wel een tik incasseren: hij belandde met 14 fouten op de tweede plaats. Winnaar Rein Leentfaar verdiende met slechts vier fouten zijn eerste plaats.

De organisatie zorgde voor een aangename avond. Met een inspirerende tekst, een groot deelnemersveld en pauzevermaak van de goochelaar Rob Ziekman bevestigde Cuijk zijn reputatie van topdicteestad. We kijken nu al uit naar de editie van 2013.

Reacties zijn gesloten.