Spellen met een bolleke in Gent

Herman Killens uit Opwijk is de winnaar van het Gentse Klein Nederlands Dictee 2012, dat op woensdagavond 14 november gehouden werd.

Spellen met een bolleke

Spellen met een bolleke. Foto: David van Hecke

In het Gentse nachtcafé Hotsy-Totsy maakte het gebruikelijke geroezemoes woensdagavond plaats voor stille concentratie. Enkele tientallen deelnemers bogen zich op 14 november over het Klein Nederlands dictee. Met twee fouten mocht Herman Killens zich de winnaar noemen. Frans Van Besien werd beloond met een prijs voor de beste Gentenaar.

Ook de winnaar van vorig jaar, Rein Leentfaar uit Breskens, nam deel aan deze tweede editie. Aanvankelijk werden hem vier fouten aangerekend, maar na enige discussie met de vijfkoppige jury wist hij die terug te brengen naar twee. Desondanks nam hij zonder morren genoegen met de tweede plaats. Christiane Adams uit het Vlaamse Kessel-Lo, eindigde als derde met vier fouten.

Dichterscollectief De wolven van La Mancha kan terugkijken op een sfeervolle avond in een aangename ambiance. Omdat burgemeester Daniël Termont op het laatste moment moest afzeggen als voorlezer, werd zijn taak overgenomen door Nick De Leenheer. Die las de tekst van Paul Feyarts zonder problemen voor. Tijdens het nakijken trakteerden de dichters Philppe Marmenout en Philp Volckaart het publiek op enkele gedichten.

Ook de discussie achteraf bedierf de sfeer niet. Fotograaf Daniël van Hecke maakte een zeer fraaie fotoreportage van de avond, die u kunt bekijken op onze fotopagina.

Reacties zijn gesloten.