NRC voegt zich bij de dicteemakers

Naar aanleiding van het verschijnen van Geen hond die ernaar kraait van Friederike de Raat organiseren Nieuw Amsterdam Uitgevers en NRC Handelsblad op maandag 14 oktober het Groot NRC-dictee.

Auteur Friederike de Raat

Auteur Friederike de Raat

Naar aanleiding van het verschijnen van Geen hond die ernaar kraait van Friederike de Raat organiseren Nieuw Amsterdam Uitgevers en NRC Handelsblad op maandag 14 oktober het Groot NRC-dictee. Het is geschreven door Arjen van Veelen, redacteur en columnist bij nrc.next en NRC Handelsblad, en wordt voorgelezen door journalist Friederike de Raat.

Bij veel taalliefhebbers heeft De Raat faam verworven met het succesboek Hoe bereidt je een paard, waarin de populairste kromtaal en spellingsvalkuilen van vandaag de revue passeren. Nu heeft zij opnieuw een compact en humoristisch boekje geschreven over taalfouten. Handig voor taalgebruikers die willen weten of je ‘op vakantie’ of ‘met vakantie’ schrijft, wat het voltooid deelwoord is van bladblazen (gebladblaasd?), waarom het meervoud van paus pausen is (en niet pauzen), enzovoort.

Vanaf 17.30 uur kunnen dicteeschrijvers terecht in het nieuwe NRC Restaurant Café aan het Rokin 65 in Amsterdam. Wilt u meedoen aan het dictee? Stuur dan een mail naar info@nrcrestaurantcafe.nl. Na het dictee kan Geen hond die ernaar kraait aangeschaft worden in de boekhandel bij het NRC Restaurant Café.

Let op: de redactie van de NRC hanteert de zogeheten witte spelling. Friederike de Raat verzekert de deelnemers dat dit geen rol zal spelen in het dictee.

Reacties zijn gesloten.