Scheepsdictee nu ook op ’t droge

Het befaamde Groootscheeps Scheepsdictee verhuist op 10 november naar de Groningse wal.

Foto: Het Scheepsdictee in 2012

Meindert Schollema

Burgemeester Meindert Schollema is een van de voorlezers van het Scheepsdictee.

Het befaamde Groootscheeps Scheepsdictee krijgt dit jaar – om het eerste lustrum te vieren – een zusje op de Groningse wal. Na vier edities op de Jozephina, het woonschip van Bob en Albertien van Dijk, krijgt de groeiende schare deelnemers nu een extra ruimte. Naast het woonschip zal de balzaal van herberg In de valk te Middelstum is de nieuwe locatie van dit bijzondere, bij vlagen hilarische evenement. Op zondagmiddag 10 november 2013 is iedereen daar van harte welkom vanaf 15 uur.

Het organiserende echtpaar heeft prominente voorlezers weten te strikken voor beide edities: Commissaris van de Koning Max van den Berg presenteert het dictee op de Jozephina in het centrum van Groningen (Reitdiepskade 1001). Meindert Schollema, burgemeester van Pekela, offert zijn vrije zondag op voor de extra editie in Middelstum. Als thema is gekozen voor Middelstum ten tijde van Asterix.

Let op: op beide edities wordt dezelfde tekst gehanteerd! Deelnemers wordt strikte geheimhouding dringend aanbevolen.

Dicteeschrijvers in Middelstum betalen een vrijwillige bijdrage bij entree, waarvoor zij naast een aangename middag ook koffie of thee krijgen en een glaasje wijn. In de herberg bevindt zich een bistro waar u na afloop gezellig kunt dikkedakken (smullen). Wel even reserveren! Opgeven kunt u zich met een e-mail aan info@herbergindevalk. Wilt u deelnemen aan de editie van 4 november op de Jozephina, dan kunt u een e-mail sturen aan badijk@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.