Smullen en spellen in Aalsmeer

Boekhuis Aalsmeer houdt op donderdag 17 oktober voor de vierde maal het Groot Aalsmeers Dictee. Een leuk evenement waar gelukkig iedereen welkom is: specialisten en liefhebbers vormen aparte categorieën.

Foto: Deelnemers aan het Aalsmeers dictee in 2012.

Aalsmeers dictee 2012

Winnaars van Aalsmeers dictee 2012

Boekhuis Aalsmeer houdt op donderdag 17 oktober voor de vierde maal het Groot Aalsmeers Dictee. Een leuk evenement, inclusief buffet. En eindelijk een dictee waar gelukkig iedereen welkom is: specialisten en liefhebbers vormen aparte categorieën.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid deel te nemen in teams van drie personen. De fouten – als die er zijn – van de teamleden worden bij elkaar opgeteld. De teamleden kunnen tegelijk ook individueel deelnemen in de categorie ‘liefhebbers’.

Wapen van Aalsmeer
Net als vorig jaar wordt het dictee gehouden in Het Wapen van Aalsmeer in de Dorpsstraat te Aalsmeer. Oud-burgemeester J.I.M. Hoffscholte zal vanaf half zeven het dictee voorlezen. Daarna worden de dictees nagekeken en kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk buffet. Rond 20.30 uur vindt de bespreking van het dictee plaats en aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt.

Voor de beste deelnemers zijn er fraaie prijzen. Annemarie Braakman (tweevoudig winnares bij de liefhebbers) schrijft ook dit jaar het dictee dat bestaat uit tien zinnen, in totaal ongeveer driehonderd woorden.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee? Dat kan vanaf nu via boekhuis@ctchoffscholte.nl of telefonisch via 0297-324454. De kosten zijn € 25,- per persoon. Daarvoor krijgt u naast een orthografische verwennerij ook een heerlijk buffet.

Reacties zijn gesloten.