Aalsmeers Dictee opent inschrijving

De inschrijving voor het befaamde Aalsmeers Dictee is geopend. Deelname is mogelijk in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams.

Joost Hoffscholte en oud-winnares Annemarie Braakman-Ven

Aalsmeer 2015

Ronald Ganzeboom

Boekhuis Aalsmeer organiseert vrijdag 28 oktober de zevende editie van het befaamde Groot Aalsmeers Dictee. Inschrijven is vanaf nu mogelijk in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams.

Het dictee wordt net als in voorgaande jaren gehouden in restaurant ’t Wapen van Aalsmeer en speelt zich in grote lijnen af volgens het bekende recept. Het dictee bestaat uit tien zinnen van in totaal ongeveer driehonderd woorden, waarbij het Groene Boekje de leidraad vormt. Voor de zogenaamde dicteetijgers in de categorie specialisten is er nog een extra moeilijke elfde zin. Na het dictee is er voor de deelnemers een buffet. Aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt.

Aalsmeer 2015

Het podium van de specialistengroep: Bert Jansen (5 ft), Pieter van Diepen (2) en Jeroen van Heemskerck Düker (4)

Het dictee wordt evenals vorig jaar geschreven door Ronald Ganzeboom, in 2014 winnaar in de categorie liefhebbers. Er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers. Het credo ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is zonder meer van toepassing, wat niet wegneemt dat iedereen zijn uiterste best doet om zo min mogelijk fouten te maken in de doorgaans niet eenvoudige zinnen. Naast de liefhebbers uit Aalsmeer en omgeving doen er bij de specialisten dicteemakers uit het hele land mee. Deze ervaren taalvirtuozen maken vaak slechts een handvol fouten, waar het gemiddelde bij de liefhebbers meestal tussen de 25 en 30 fout ligt.

De categorie teams (alleen voor liefhebbers) maakt ook weer deel uit van de taalstrijd. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld.

De winnaars van het Groot Aalsmeers Dictee in 2015 waren Koen Beentjes (liefhebbers, 18 fout), Pieter van Diepen (specialisten, 2 fout) en Team Van der Wal & Joosten (totaal 64 fout).

Inschrijven
Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee 2016 is vanaf vandaag mogelijk. Dit kan via boekhuis@boekenhof.nl of telefonisch via 0297-324454. De kosten zijn 25 per persoon; het buffet is hierbij inbegrepen. De ontvangst is vrijdag 28 oktober vanaf 18.00 uur, aanvang van het dictee is 18.30 uur. Na het buffet wordt de tekst met toelichting gepresenteerd en omstreeks 21.30 uur wordt de uitslag verwacht.

Reacties zijn gesloten.