Nieuw: snelle tekstcorrectie via internet

Op vrijdag 16 september ging Voutje.nl van start. Het is een strak en simpel opgezet loket voor iedereen die snel zijn tekst foutloos gecorrigeerd wil hebben. Daarnaast kan iedereen er terecht voor een gedegen redactie van zijn tekst.

voutje-logo-280Op vrijdag 16 september ging Voutje.nl van start. Het is een strak en simpel opgezet loket voor iedereen die snel zijn tekst foutloos gecorrigeerd wil hebben. Daarnaast kan iedereen er terecht voor een gedegen redactie van zijn tekst.

Het werkt eenvoudig. Je verstuurt je tekst en je geeft aan of je deze wil laten corrigeren of redigeren. Je betaalt met iDeal of creditcard, en even later ontvang je de verbeterde tekst in je inbox. Volgens de makers is dit nieuwe gereedschap ideaal voor mensen die prijs stellen op verzorgd en foutloos taalgebruik.

Tot nu toe zijn de zegeningen van internet vrijwel voorbijgegaan aan professionals in tekstcorrectie en -redactie. Wie zijn artikel, blogpost of sollicitatiebrief nauwgezet wilde laten controleren, is momenteel afhankelijk van zijn eigen netwerk. Googelen op aanbevelenswaardige redacteuren kost veel tijd en resulteert veelal in een akelige hoeveelheid e-mails. Dat kan beter, meenden initiatiefnemers Edwin Brugman en Jeroen van Heemskerck Düker. Zij ontwierpen een toegankelijke applicatie op internet, die programmeur Frank Venema in elkaar sleutelde.

Het team achter Voutje.nl bestaat uit ervaren correctoren – onder wie bekende dicteespecialisten – en door de wol geverfde redacteurs. Samen spannen zij zich in voor een betere kwaliteit van allerhande teksten. Voutje.nl accepteert alles wat in het Nederlands of Vlaams geschreven is: blogposts, artikelen, menukaarten, wetenschappelijke verhandelingen, rapporten, kortom: elke tekst die een nauwgezette redactie verdient.

Zeg het voort!

2 reacties