Theo Veenhof wint Almeers Dictee

Theo Veenhof (61) bleek met zeven fouten de beste speller in Almere.

Almeers Dictee 2012

Deelnemers zwoegen op de tekst van Wim van Dam tijdens het achtste Almeers Dictee

Met een score van zeven fouten heeft Theo Veenhof (61) het Almeers Dictee van 2012 gewonnen. De nummers twee en drie maakten respectievelijk elf en veertien fouten in de tekst van tweevoudig dicteekampioen Wim van Dam.

Zoals de scores laten zien, had de auteur het de bijna honderd deelnemers niet gemakkelijk gemaakt. Een voorbeeld uit de zesde alinea: ‘Ook als uitgaanscentrum is de ontplooiing van Almere crescendo, met cafeetjes, disco’s en een hypermoderne bioscoop met 3D-faciliteiten. Wie op vrijdag- of zaterdagavond door het stadshart banjert ziet alom grijnzende don juans flikflooien met giechelende en gelijktijdig sms’ende Madonna-lookalikes.’ Zinnen als deze brachten het gemiddeld aantal fouten op 37 stuks, tegen 29 in de vorige editie.

Zoals altijd werd de tekst voorgelezen door burgemeester Annemarie Jorritsma. Naast individuele deelnemers schreven ook teams mee. De ploeg van de nieuwe bibliotheek won met 180 fouten, verdeeld over zes teamleden. Winnaar Theo Veenhof ontving voor zijn prestatie een glazen sculptuur met bronzen voet.

Reacties zijn gesloten.