Unieke driedicteedag in Wijchen

Het Gelderse dorp Wijchen lanceert op woensdag 20 maart een primeur. In het lokale Maaswaalcollege worden die dag maar liefst drie dictees afgewerkt.

Dicteedag in Wijchen

Jongeren van het Maaswaalcollege in Wijchen tijdens een jongerendebat.

Het Gelderse dorp Wijchen lanceert op woensdag 20 maart een primeur. In het lokale Maaswaalcollege worden die dag maar liefst drie dictees afgewerkt. ’s Ochtends strijden kinderen uit de twee hoogste groepen van de basisschool om de hoogste plaats in hun categorie. In de middag volgen leerlingen van het Maaswaalcollege, die via voorwedstrijden geselecteerd zijn. En als pièce de résistance is er vanaf 19 uur het volwassenendictee, waarvoor overigens nog plaatsen beschikbaaar zijn.

Voor dat goededoelendictee kun je je zoals gebruikelijk laten sponsoren, bijvoorbeeld per goed woord. Helaas ligt het minimumbedrag van 50 euro nogal hoog. Het bijeengebrachte geld gaat naar het lokale voorleesproject, waarover de website meer informatie geeft. De sponsors van de avond, waaronder de Lions Club en de bibliotheek, stellen prijzen beschikbaar voor de beste drie dicteeschrijvers, de beste groep en degene met het hoogste sponsorbedrag.

Afgezien van de hoge minimuminleg is de drieslag in Wijchen een lofwaardig initiatief te noemen. Organisator Eis Bos nam zelfs de moeite om op zijn eigen site enige informatie voor beginners bij elkaar te plaatsen. Inschrijven voor het dictee in Wijchen doe je via de website www.grootdicteewijchen.nl.

Reacties zijn gesloten.