Van Lodensteincollege het beste in scholierendictee

Het Van Lodensteincollege is als grote overwinnaar uit de bus gekomen bij het eerste Amersfoorts Scholieren Dictee. Leerlinge Leanne Oosterwijk (foto) bleek de beste van allemaal.

Leanne Oosterwijk

Winnares Leanne Oosterwijk

Het Van Lodensteincollege is als grote overwinnaar uit de bus gekomen bij het eerste Amersfoorts Scholieren Dictee. Ruim zestig leerlingen van zeven middelbare scholen –’t Atrium, Corderius College, Guido de Brès, Het Nieuwe Eemland, ‘t Hooghe Landt, Van Lodenstein College en het Vathorst College – streden op 20 januari om enkele plaatsen in het Amersfoorts Dictee in februari. Zij werden aangemoedigd door tientallen supporters. De raadzaal van het stadhuis was volledig bezet met leerlingen.

Het dictee, geschreven door Guido de Wijs, ook de dicteeschrijver van het Groot Amersfoorts Dictee, bevatte veel instinkers zoals glas-in-loodramen, jantje-van-leiden, prestigieus, vipruimte, Moederdag en 3D-visualisatie. De leerlingen hadden het er niet makkelijk mee: het gemiddelde aantal fouten bedroeg bijna 26. Het Van Lodenstein College ging met de meeste prijzen naar huis. Gemiddeld haalden de leerlingen van deze school 19,1 fout. Ook individueel scoorden de leerlingen van deze school het best. De eerste prijs ging naar Leanne Oosterwijk (11 fout), de derde plaats werd gedeeld door Marian Marchal en Judith Bravenboer (14 fout). Alleen de tweede prijs ging naar een leerlinge van het Vathorst College: Sorayah Al Saadi maakte maar 12 fouten.

De twee best scorende leerlingen van de zeven scholen gaan door naar het Groot Amersfoorts Dictee op 10 februari, ook weer in de raadzaal. Het Amersfoorts Scholieren Dictee is een initiatief van Het Nieuwe Eemland en de Volksuniversiteit Amersfoort. Het dictee werd gesponsord door de Algemene Boekhandel.

Reacties zijn gesloten.