Vrouwen heersen in Rijssen-Holten

Voor de derde keer op rij heeft Erna Schuitemaker het Groot Dictee Rijssen-Holten gewonnen. Op dinsdag 10 december bleef zij in de Citadel haar naamgenote Erna Leunk nipt voor.

Het geheel vrouwelijke podium in Rijssen-Holten. Foto © Erik Spit

Dictee Rijssen-Holten

Het geheel vrouwelijke podium in Rijssen-Holten. Foto © Erik Spit.

Voor de derde keer op rij heeft Erna Schuitemaker het Groot Dictee Rijssen-Holten gewonnen. Op dinsdag 10 december bleef zij in de Citadel haar naamgenote Erna Leunk nipt voor: twaalf fouten voor de winnares, veertien voor de runner-up. Het brons ging naar Jannie Maalderink, die met haar achttien fouten nog altijd fors boven het gemiddelde van 27 wist te scoren.

Margreet Koster had een lastige – en behoorlijk lange – tekst verzonnen rondom het thema eten en afslanken. Daarin schitterde een rijke selectie uit het Roze Boekje: tournedostjes, piccalilly, bavaroistje, logees, crème fraîche, aha-erlebnis, rigoureus…  genoeg om verscheidene van de 24 deelnemers tot wanhoop te brengen. Burgemeester Arco Hofland las het dictee voor. De hoofdprijs, beschikbaar gesteld door het Rijssens Nieuwsblad, was een ballonvaart voor twee personen. The Readshop tekende voor de overige prijzen.

Reacties zijn gesloten.