De Taalcanon over spelling

Professor Anneke Neijts publiceerde een interessant artikel over spelling op de gloednieuwe webstek Taalcanon.

Op de gloednieuwe webstek Taalcanon.nl vind je een interessant artikel over spelling. Het is geschreven door professor Anneke Neijt, hoogleraar aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. In het artikel ontkracht zij de populaire stelling ‘spelling is geen taal’. Daarnaast geeft zij een beknopt overzichtje van diverse onderzoeken naar de interactie tussen klanken, betekenis en het geschreven woord.

Taalcanon – ook in boekvorm verkrijgbaar – is vandaag online gezet. Het is een initiatief van drie verenigingen voor taalkundigen, waarmee men de kennis over taal en taalwetenschap wil verdiepen bij een breed publiek. Vijf grote onderzoeksthema’s staan centraal: taal leren, taal gebruiken, taal beschrijven, taal maken en taal en betekenis. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de wetenschap van taal!

Overigens houdt Dictees.nl wel een (kunstmatige) scheiding aan tussen taal en spelling. Wij willen niet het zoveelste taalblog worden. Boeiende sites over taal nemen wij op in de lijst onder elke pagina.

Reacties zijn gesloten.