Lenteoffensief in aantocht

Na de sobere wintermaanden zien de komende maanden er florissant uit voor de dicteeliefhebber. Vergeet je niet in te schrijven!

Tulpen

De dicteelente is veelbelovend

Na de sobere wintermaanden zien de komende maanden er florissant uit voor de dicteeliefhebber. Vanaf de eerste week van maart zijn er verscheidene vrij toegankelijke evenementen gepland, te beginnen met het vijfde Groot Zeeuws Dictee op 13 maart. Ook het Groot Kromme Rijndictee in Bunnik op 3 maart  belooft een uitdaging te worden, al was de gastvrijheid voor specialisten in 2012 niet bemoedigend.

Natuurlijk is maart vooral van belang door het Groot Deventer Dictee, dat zich gaat afspelen op de idus van maart. Het Overijssels evenement heeft zich inmiddels ontwikkeld tot hét prestigedictee van Nederland. Deelnemers kunnen daar de crème de la crème verwachten van dicteeminnend Nederland. Maar wees gerust: die zitten allemaal bij elkaar in een aparte specialistencategorie.

Ook na de klapper in Deventer zijn er nog voldoende gelegenheden om je te meten met dicteetijgers. Zo is er op 27 maart het zevende Zeeuws-Vlaams Dictee. In april kan de liefhebber onder meer naar Breskens, Voorthuizen en Heusden. Let op: vergeet niet je vooraf aan te melden!

Reacties zijn gesloten.