Lettervreters winnen Theaterdictee Zeewolde

Verrassend was het niet, de overwinning van De Lettervreters in op 10 maart in Zeewolde. Het team won ook de edities in de afgelopen jaren.

Grote opkomst in Zeewolde. Foto: © blikopzeewolde.nl.

Grote opkomst in De Verbeelding tijdens het Theaterdictee Zeewolde. Foto © blikopzeewolde.nl.

Verrassend was het niet, de overwinning van De Lettervreters in Zeewolde. Het team van Aaltje Straatman, Jessica Ridder, Hélène Grootenboer en André van der Wal sleepte ook de afgelopen twee edities de hoofdprijs binnen. Op maandag 10 maart moesten zij het in cultuurgebouw De Verbeelding stellen zonder hun grootste troef Tamara Metten. De organiserende bibliotheek had topfavoriet Tamara Metten – prominent lid van het winnende team – overgehaald het dictee zelf te schrijven. En dat deed zij met overgave.

De vijftien teams, elk drie tot vijf deelnemers sterk, hadden het niet gemakkelijk met haar zinnen waarin de actualiteit hoogtij vierde. Zo kwamen in één alinea zowel de oud-Oekraïense oud-premier Timosjenko, met haar gevlochten chignon, voorbij als de debacles van het schaliegastransportsysteem en de nieuwe ridders in de orde van Oranje-Nassau, ons Hollands glorie op de laaglandbanen in Sotsji. Zelfs het winnende team wist de foutscore niet onder de 42 te houden – mede doordat men vijf fouten in een woord kon maken.

Net als de winnaar was ook de drager van de rode lantaarn voorspelbaar: zoals verwacht eindigde het team van Bakker Bart overtuigend onderaan.

De dicteetekst – een aanrader! – leest u hier.

Reacties zijn gesloten.