Na de barrage triomfeert toch weer Rien Wisse

In Breda eindigde het Roparundictee in een shoot-outronde voor de specialisten. Niet geheel onverwacht zegevierde de lokale deelnemer, tevens beste speller van Nederland.

Rien Wisse in 2019

door de redactie

Na drie jaar uitstel vanwege corona werd op woensdagavond 19 april voor de negende keer het Bredase Dictee gepresenteerd door het Roparunteam ‘Daar lopen we voor’. Het evenement vond plaats op het Stedelijk Gymnasium Breda. Otto Knitel, de dicteerauteur die al negen edities lang pittige teksten levert, had voor deze editie een fraai verhaal gecomponeerd over Johannes Vermeer, de enigmatische kunstenaar die dit jaar in de nationale spotlights staat.

Het was zwoegen voor de 25 deelnemers op de tekst, die veel moeilijke woorden kende. Na de correctie bleken er zowel bij de cracks (2 fouten) als bij de liefhebbers (6 fouten) twee deelnemers gelijk te zijn geëindigd. Na een barrage werd Rien Wisse uit Breda eerste en Randy van Halen uit Dordrecht tweede bij de cracks, zoals dictee-experts in Breda heten. Bij de liefhebbers deelden Ingrid Zeeuwe en de Vlaming Frans Van Besien de koppositie.

Dankzij de sponsoren was de prijzentafel goed gevuld, zoals altijd in dit sympathieke evenement. De organisatie hoopt volgend jaar op meer deelnemers, want dat verdient het zeker.

Reacties zijn gesloten.