Paul Claes schrijft Leuvens studentendictee

De bekende schrijver, essayist, vertaler en classicus Paul Claes zal dit jaar de tekst schrijven van het Leuvens dictee voor studenten (28 november 2012).

Paul Claes

Schrijver, classicus en vertaler Paul Claes

De bekende schrijver, essayist, vertaler en classicus Paul Claes zal dit jaar de tekst schrijven van het Leuvens dictee voor studenten. Claes (1943) is aan de Leuvense universiteit gepromoveerd met een dissertatie over antieke elementen in het werk van Hugo Claus en is er momenteel erehoofddocent. Door de jaren heen won hij vele literaire prijzen, waaronder de Martinus Nijhoffprijs (1996) en de Multatuliprijs voor zijn roman De Kameleon (2002).

Naast oorspronkelijk proza en vele poëziebundels produceert Paul Claes een niet aflatende stroom vertalingen van hoog niveau. Bekend zijn zijn vertalingen van James Joyces Ulysses, de poëzie van Rimbaud, The Waste Land van Eliot en klassieke auteurs als Horatius en Catullus.

Het Leuvens dictee grossiert dit jaar in bekende namen: Martine Tanghe heeft zich bereid verklaard het dictee voor te lezen op 28 november. Tanghe is sinds jaar en dag het boegbeeld van de VRT als nieuwslezeres en presentatrice. In Nederland is zij ook gekend als presentatiepartner van Philip Freriks bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Reacties zijn gesloten.