Aanmelden voor Groot Kinderdictee 2012

Voor de voorrondes van het Groot Kinderdictee, bedoeld voor basisscholieren in groep acht, kunt u zich nog tot vrijdag 9 november aanmelden.

Groot Kinderdictee 2012

Het wordt spannend voor de schoolkampioenen…

Op zaterdag 8 december zal alweer de negende editie van Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal uitgezonden worden (18.00 uur bij Z@pp op Nederland 3). Het dictee wordt op vrijdagmiddag 7 december opgenomen in de Eerste Kamer der Staten Generaal op het Binnenhof in Den Haag. Zestig Nederlandse kinderen (basisschool groep 8) nemen het tegen elkaar op.

Meesters en juffen kunnen op hun eigen school een voorronde organiseren. De winnaar van die voorronde heeft vervolgens de kans door te gaan naar de finale. Op de site van het Groot Kinderdictee leest u hoe dat gaat. Het dictee voor de schoolronde kunt u nog tot 9 november 2012 aanvragen. Aanmelden van de ‘schoolkampioen’ kan tot en met maandag 12 november.

Finale

De beste 60 kandidaten (dertig jongens en dertig meisjes) worden uitgenodigd in de Eerste Kamer der Staten Generaal voor de finale. De opnames zijn op vrijdag 7 december 2012 in Den Haag. De uitzending is op zaterdag 8 december, om 18.00 uur bij Z@pp op Nederland 3. Eind november krijgen alle kandidaten bericht of zij door zijn naar de finale.

Meer weten?

Neem contact op met Guyanne van der Horst: g.vanderhorst@cedgroep.nl.

 

Reacties zijn gesloten.