Pieter van Diepen wint Groen Wagenings Dictee

In het goedbezette derde Groen Wagenings Dictee wist routinier Pieter van Diepen alle tachtig deelnemers ruim voor te blijven. Op woensdag 20 maart won hij het dictee met zeven fouten.

Pieter van Diepen

Pieter van Diepen na zijn overwinning in het Groot Dictee der Nederlandse Taal van 2010

In het goedbezette derde Groen Wagenings Dictee wist routinier Pieter van Diepen alle tachtig deelnemers ruim voor te blijven. Op woensdag 20 maart won hij het dictee met zeven fouten. De tweede plaats was voor Lucette Kok, die 16 fouten noteerde en daarmee Hera Borst (17 fout) nipt voorbijstreefde. Bij de teams won de ploeg ‘Schip van Blauw’ met een gemiddelde van 26,3 fouten.

Vanuit zijn professie had gemeentearchivaris Bob Kernkamp een aardige historische tekst geschreven. Niet alleen de vele plaatselijke geografische aanduidingen, maar ook de terminologie uit de katholieke eredienst maakten het dictee net even pittiger dan gebruikelijk. Zo figureerden plaatsaanduidingen als het Van Bowlespark en de Lawickse Allee – waar de dicteeschrijvers zich bevonden – naast een premonstratenzer in de quadragesimale vastentijd. De voorleesster, tv-weervrouw Willemijn Hoebert, brak haar tong er niet over.

Na een gemoedelijke avond kon burgemeester Van Rumund de prijs overhandigen aan Van Diepen. De dicteetijger kan inmiddels bogen op een indrukwekkend palmares, met overwinningen in het Groot Dictee der Nederlandse Taal, het Deventer Dictee en vele plaatselijke wedstrijden.

Reacties zijn gesloten.