Stampvol Lansingerlanddictee prooi voor Vlaamse dicteetijger

Frans Van Besien sleepte op 21 maart de hoofdprijs in de wacht bij het Hospice Lansingerland Dictee in Bergschenhoek.

Foto: Van Besien na het Delfts dictee in 2012

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid las het dictee voor in plaats van zijn baas, minister Van Opstelten

Frans Van Besien sleepte op 21 maart de hoofdprijs in de wacht bij het Hospice Lansingerland Dictee in Bergschenhoek. Hij maakte slechts twee fouten. Met 135 deelnemers was het goededoelendictee  bijzonder goed bezet, wat wellicht te maken had met de aangekondigde voorlezer, minister Ivo Opstelten. Helaas moest de politieke veteraan verstek laten gaan wegens een dringend Tweede Kamerdebat. Hij werd vervangen door zijn partijgenoot, staatssecretaris Fred Teeven. Omdat ook deze vervanger moeite had tijdig aanwezig te zijn, werd het programma van de avond omgegooid. Eerst was er muziek in de aula van het Melanchton College, vervolgens een loterij, en pas daarna konden de deelnemers beginnen aan het dictee.

De tekst van Nick Steenkamp bleek een kolfje naar de hand van Frans Van Besien. Wilma Mallee en Piet Oostenbrink legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats. In de jeugdcategorie – onder de achttien jaar – won Suzanne Brand.

Voorlezer Fred Teeven verraste het publiek met een ludieke veiling. Hij verkocht per opbod een lunch in het hoogste gebouw van Den Haag, zijn eigen ministerie van Veiligheid en Justitie. Voor 1900 euro werd de lunch afgehamerd. Daarmee liep de opbrengst van de avond op tot een voorlopige eindstand van ruim 13 duizend euro. Dat bedrag komt ten goede aan het Hospice Lansingerland.

Op Youtube vindt u een aardige impressie van het dictee door Peter Veldkamp.

Reacties zijn gesloten.