Podium in Terneuzen is Deventer kloon

Na een bijzonder moeilijke dicteeavond in Terneuzen op woensdag 27 maart zag de erelijst bij de specialisten er exact zo uit als in Deventer, eerder deze maand. Op de foto winnaar Joost Verheyen (rechts) naast Rein Leentfaar (3e); links Robert Joosen (2e).

Terneuzen 2013

Dicteetijgers in Terneuzen. Links Bert Jansen, achter hen Joost Verheyen tegenover Rein Leentfaar en Edward Vanhove.

Na een bijzonder moeilijke dicteeavond in Terneuzen op woensdag 27 maart zag de erelijst bij de specialisten er exact zo uit als in Deventer, eerder deze maand. Winnaar Joost Verheyen uit Paal-Beringen scoorde wel aanmerkelijk minder fouten dan op 15 maart in de Hanzestad: twee stuks. Robert Joosen werd tweede met vijf fout, en net als in Deventer redde Rein Leentfaar de Nederlandse eer met zijn derde plek. Hij had negen fout in het aartsmoeilijke dictee van Marc de Smit. De auteur is dan ook tweevoudig winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Voor tweedeprijswinnaar Joosen was het een extra feestelijke avond. In de categorie liefhebbers won zijn echtgenote Hilda Janssens met maar vier fout. Ook in deze categorie was de derde plaats voor Nederland: Trui Gonnissen uit Sas van Gent had zes fout. Titia Lindeboom uit Axel werd tweede met een foutje minder. Er was alom tevredenheid over de avond, inclusief de tekst van De Smit en de voorlezer, pastor Niek van Waterschoot, die volgens een meeschrijver gezegend was met een stentorstem en geen moment struikelde over de lastige woorden.

Op Youtube treft u nog een aardige videoimpressie aan van het dictee, inclusief een gesprek met Edward Vanhove over de tekst van Marc De Smit.

Reacties zijn gesloten.