Aalsmeers Dictee is nu een stichting

Het voortbestaan van het geliefde Aalsmeers Dictee is voor de komende jaren verzekerd dankzij een nieuwe stichting.

Annemarie Braakman, Joke van der Zee en Constantijn Hoffscholte tekenen de oprichtingsakte van de stichting bij notaris Labordus (l).

Aalsmeer

Van links af: notaris Labordus, Annemarie Braakman, Joke van der Zee en Constantijn Hoffscholte.

In aanwezigheid van notaris Geert Labordus is onlangs de Stichting Groot Aalsmeers Dictee opgericht. Het voortbestaan van het geliefde evenement is hiermee voor de komende jaren verzekerd.

Het Groot Aalsmeers Dictee bestaat sinds 2010. Toen nam Constantijn Hoffscholte, eigenaar van Boekhuis Aalsmeer, het initiatief om dit evenement te organiseren. Het feestje voor taalliefhebbers sloeg direct aan. Al snel werd de ruimte in de – toch niet krap bemeten – boekhandel te klein en week men uit naar het nabijgelegen Wapen van Aalsmeer. Dankzij die ambiance, de uitstekende catering en de pittige teksten groeide het dictee door de jaren heen uit tot een respectabele traditie. Naast een flinke club prominente Aalsmeerders reist jaarlijks een respectabel cohort dicteespecialisten af naar het dorp.

Na zeven edities bestond de wens dit culturele evenement te waarborgen in een stichting. Het bestuur van de nieuw opgerichte Stichting Groot Aalsmeers Dictee bestaat uit Annemarie Braakman-Ven (voorzitter), Constantijn Hoffscholte (secretaris) en Joke van der Zee (penningmeester). Zij zullen zich, samen met andere betrokkenen, ervoor inspannen het jaarlijkse dictee in stand te houden. Ook zijn er plannen om naast het grote dictee andere, kleinschalige taalactiviteiten te organiseren.

Reacties zijn gesloten.