Dictees.nl is jarig!

Op 16 oktober 2012 ging Dictees.nl van start. En dus is het vandaag, precies een jaar later, tijd voor een feestje.

Eén jaar Dictees.nl, dat moet gevierd worden!

Op 16 oktober 2012 ging Dictees.nl van start. En dus is het vandaag, precies een jaar later, tijd voor een feestje. Niet alleen om eens ongegeneerd taart te kunnen schransen, maar ook om te vieren dat de pleisterplaats voor spellingliefhebbers in twaalf maanden is uitgegroeid tot een vaste waarde in dicteeland. Dankzij de inspanningen van verscheidene enthousiastelingen kan deze webstek inmiddels bogen op een collectie van ruim 1300 dictees en een zeer complete kalender van dicteewedstrijden en gerelateerde evenementen.

Het gaat goed met Dictees.nl. Dagelijks nemen zo’n zestig mensen er een kijkje, met uitschieters tot 120 bezoekers. Velen blijven er een paar minuten. Favoriete afdelingen zijn de oefendictees van Rein Leentfaar, de plaatselijke dictees, het nieuws en het wekelijkse dictee. Ook de organisatoren van wedstrijden hebben Dictees.nl inmiddels ontdekt: steeds vaker ontvangen wij spontaan persberichten over aanstaande evenementen.

Als beheerder heb ik natuurlijk nog altijd enige desiderata. Zo hoop ik op meer opiniestukken en vlot geschreven verslagen van dicteewedstrijden in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast gaan we binnenkort van start met dictees op maat, een service voor organisatoren die verlegen zitten om een goede, eenduidige dicteetekst. Ervaren schrijvers kunnen zich nu al aanmelden! Ook komt er spoedig een nieuwe afdeling met tips voor zowel dicteemakers als wedstrijddeelnemers, waarin uiteraard de spelregels van Edward Vanhove zullen worden opgenomen.

Met veel plezier gaan we het tweede jaar in, te beginnen met de volgepropte dicteemaand november. Maar eerst: taart!

2 reacties