Groot Aalsmeers Dictee herschreven door Maurice de Hond

Dictee-elite stijgert onophaudelijk na klijnzielige spellingverbauwing

Door Rien Wisse, redacteur van De Spelt, je broodnodige dicteenieuws

Maurice de Hond

Maurice de Hond, opiniepijler. Foto: Twitter.com

door Rien Wisse, verslaggever van De Spelt, je broodnodige dicteenieuws

Maurice de Hond heeft het Groot Aalsmeers Dictee van 28 oktober herschreven: ei en ou zijn ij en au geworden. Het hele ijereneten is dat de publicitijtsgijle opiniepijler het dictee nu beter kan uitleggen aan zijn dochter, een mijsje van zeven jaar aud voor wie fijlloos spellen geen appeltje-ijtje is.

De Aalsmeerse jury, onder lijding van Joost Hoffscholte, berijdt nu gelijdelijk een rectificatie van de uitslag voor. “We hebben er alle vertrauwen in dat we onze ijgen fauten naar tevredenhijd in goede banen kunnen lijden. De titel van het dictee is trauwens veranderd in IJgentijds auwehoeren”, zij de aud-burgemeester berijdwillig.

Tenhemelschrijend
Pieter van Diepen, de verbauwereerde winnaar van het gaud, zau weleens van een kaude kermis thuis kunnen komen: “Nau, als allraund dicteerijziger had ik me er niet op voorberijd dat zo’n ijgengerijde ijnzelgänger als De Hond ons zo vasthaudend zau tijsteren met een spellingnovitijt. Het is tenhemelschrijend.” Rijn Leentfaar, die bij gelegenhijd op 28 oktober halsrijkend met de trijn naar Aalsmeer rijsde en een derde plaats berijkte, ziet er ook geen hijl in: “Dan zau in fijte mijn ijgen voornaam veranderen. Dat is beneden alle pijl.”

Voor Rien Wisse, verliezer van de shoot-aut, maakt al dat gehijbij en gebakkelij wijnig uit. “Ik had sjijk toch al faut geschreven”, zijkte hij gijnig.

Maar voor Ronald Ganzeboom, auteur van het Groot Aalsmeers Dictee, kwam de vilijne knock-aut hard aan: “Ik moest uitijndelijk accepteren dat mijn dictee op allerlij punten veranderd werd: klijnerdanteken, hijmelijke escapadetjes, pfijfferpatiënt, eenvaudigweg, een baud gevolg en een watjekauw. Vroeger wist ik het naadje van de kaus, maar nu valt er geen tauw meer aan vast te knopen. Ik kan er ijgenlijk geen pijl meer op trekken.”

 

3 reacties

  1. Ontzettend geinig, Rien!
    Slecht voorstel van Mories.
    Ik heb een veel beter idee!
    Laten we de ij en au herschrijven in ei en ou.
    Na enige oefening schrijft toch iedereen heel makkelijk: De dicteeteigers kregen het benouwd toen zei in hun outo ternouwernood op teid bij het dictee in Katweik aankwamen.