Dicteenomade vertoont grensoverschrijdend gedrag

De Bredase dicteereiziger Tol van der Pas werd bij het Groot Vlaams Dyslexiedictee (GVD) gediskwalificeerd wegens grensoverschrijdend gedrag.

De_grensovergang_bij_Hazeldonk

De grensovergang bij Hazeldonk

Door Rien Wisse, redacteur van De Spelt, je broodnodige dicteenieuws

De Bredase dicteereiziger Tol van der Pas werd bij het Groot Vlaams Dyslexiedictee (GVD) gediskwalificeerd wegens grensoverschrijdend gedrag.  

De dyslectische juryvoorzitter Netthan Dörzom verwoordde het in het Belgische Wuustwezel als volgt: “Deze dicteelimonade wilde in mijn Goene Broekje kijken om mij te laten zien dat een kontje bloter voorzien moet zijn van een spatie. Dat vond ik steengeil, dus we hebben hem met verkrachte eenden weggestuurd.”

Voorbij Wuustwezel
GVD-woordvoerder Jan Verstramme sprak van recidivisme: “Meneer had eerder die dag ook al een grens overschreden. De beambte van grensovergang Hazeldonk , de heer Du-Wan-Ye, had ons verwittigd dat de dicteenomade ‘voorbij Wuustwezel’ was. Awel, kent ge dat uitdruksel? We hebben de Hollander moeten uitsluiten van het dictee. Er zijn nou eenmaal grenzen.”

Van der Pas voelde zich grenzeloos geschoffeerd: “Dit is de bloody limit. Ja, ik spreek een aardig woordje over de grens. Als borderlinepatiënt ben ik wel gewend aan persoonlijkheidsstoornissen, maar dít grenst aan het ongelofelijke.”

5 reacties

  1. Mijnheer Spooner, welbekend van zijn spoonerismen, zou zich omdraaien in zijn graf. Lachend, welteverstaan.
    De heer Du-Wan-Ye, de beambte van grensovergang Hazeldonk kende hij ook, maar met Netthan Dörzom, de dyslectische juryvoorzitter, had hij meer moeite.