Verrassing op Drongo talenfestival

Natuurlijk was je al van plan een bezoek te brengen aan het komende Drongo talenfestival in Utrecht. Als je al kaarten hebt, aarzel dan niet om zaterdagochtend rond half twaalf even langs de stand van Beter Spellen te lopen. Daar wacht je een aangename verrassing.

DrongoNatuurlijk was je al van plan een bezoek te brengen aan het komende Drongo talenfestival in Utrecht. Als je al kaarten hebt, aarzel dan niet om zaterdagochtend rond half twaalf even langs de stand van Beter Spellen te lopen. Daar wacht je een aangename verrassing.

Het talenfestival in de Utrechtse Jaarbeurs belooft een boeiend evenement te worden; een must see voor iedereen met belangstelling voor taal en spelling. Voor maar 15 euro koop je online een passe-partout waarmee je twee dagen lang – vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober – toegang hebt tot een keur aan lezingen, workshops en beursstands. Al die zaken hebben een ding gemeen: de aandacht voor taal en wat wij daarmee doen. Je vindt er veel meer over in het onlinemagazine van de organisatie. Het evenement, een initiatief van De Taalstudio, wordt ondersteund door vrijwel alle organisaties die ertoe doen in taalminnend Nederland. De Taalunie, verscheidene universiteiten, de provincie Fryslân en Van Dale uitgevers stonden aan de wieg van dit festival. En dit jaar is er een recordaantal exposanten aanwezig waarmee elk denkbaar aspect van taalbeleving en -onderzoek bestreken wordt.

Beter Spellen

De cover van het eerste Beter Spellenboekje

Beter Spellen
De echte spellingliefhebber mag de zaterdagochtend niet missen. Om half twaalf zal Martin van Toll, de oprichter van de website Beter Spellen, het eerste exemplaar uitreiken van het Beter Spellen-boekje. Een uniek moment, want zo vaak gebeurt het niet dat een digitaal succes vertaald wordt naar traditioneel drukwerk. Van Tolls initiatief blijkt al jaren achtereen een succes. Vier jaar achtereen won de site de prijs voor de beste educatieve website. Inmiddels trekt Beter Spellen zo’n 50 duizend dagelijkse bezoekers. Daarom achtte Van Toll de tijd rijp voor een niet-digitale spin-off. Tenslotte worden de meeste dicteewedstrijden nog altijd met pen en papier beslecht . Hij zal het eerste exemplaar van het boekje uitreiken aan Jeroen van Heemskerck Düker, trouw bezoeker van Beter Spellen en oprichter van Dictees.nl. 

Mocht de zaterdagochtend je niet uitkomen, bezoek het festival dan op een andere tijd. Het is absoluut de moeite waard. Toegang kost je maar een tientje (passe-partout voor twee dagen kost vijftien euro) en studenten krijgen de helft korting op vertoon van hun collegekaart. Ook groepen van vijf of meer personen komen in aanmerking voor die korting. Toegangskaarten koop je eenvoudig online.

Het gehele programma en meer over het festival vind je op www.drongofestival.nl. Daar lees je ook wat een drongo nu precies is. Je ziet ook veel nieuws op de Facebookpagina van het festival.

Reacties zijn gesloten.